Fijnste skigebieden in Oostenrijk

Wie wil weten welke skigebieden in Oostenrijk geschikt zijn voor een skiweekend met vrienden, kan deze informatie vinden op de website wintersport-oostenrijk.eu. De informatie over de beste wintersportgebieden Oostenrijk is afkomstig van een Nederlander die al jaren in het hart van Oostenrijk woont en vanuit de praktijk weet welke skigebieden geschikt zijn voor welke doelgroep.

tui wintersport banner

In het geval van een vrienden skiweekend is dit bijvoorbeeld Tirol. Hier zijn de beste apres ski mogelijkheden. Voor wat betreft een skiweekend op hoog niveau is Stiermark of Voralberg een goede keuze. Hier kan ook de geoefende wintersporter goed uit de voeten. Skiën in Karinthië is echt iets voor families. Daar vind je ook unieks skidorpen en levendige uitgaan mogelijkheden. Die apres ski mogelijkheden zijn echter meer op gezinnen gericht.

Hotel, chalet of appartement aan de piste huren?

Wie een vriendenweek Oostenrijk wil boeken, doet er meestal het verstandigste aan een groepshotel aan de piste te boeken. Je hebt dan je natje en je droogje en kunt de tijd dat je in Oostenrijk bent genieten van veel sneeuwplezier. De beste skigebieden in Oostenrijk liggen boven de 2000 meter hoogte, hierdoor is de kans op een vriendenweekend zonder sneeuw nagenoeg nihil. Een all inclusive arrangement in een hotel direct aan de piste huren, is ook een goed idee Als je geld wilt besparen is het boeken van een wintersport chalet, appartement of vakantiehuis ook een goed idee. Boek dan wel je vrienden wintersport accommodatie Oostenrijk met skipas.

Last minute wintersport Oostenrijk boeken.

Als je een goedkope skivakantie Oostenrijk wil boeken, kan je kiezen voor een last minute wintersport chalet, appartement of hotel. Ook een last minute Tirol is goed te doen. Voorwaarde is wel dat je niet met te veel personen een wintersport vakantie Oostenrijk boekt en niet te veel bijzondere wensen hebt. Een last minute wintersport vakantie Oostenrijk kan je nog tot een 4 a 5 dagen voor vertrek boeken. Meestal kan je zo een last minute skivakantie met skipas boeken. De fijnste skigebieden in Oostenrijk voor een weekendje weg of langere wintersportvakantie Oostenrijk.

Villa for You wintersport banner

Zijn alle skigebieden in Oostenrijk met de auto bereikbaar?

In principe zijn alle wintersport gebieden in Oostenrijk met de auto bereikbaar. Let wel, op de autosnelwegen van Duitsland en Oostenrijk is een vignet verplicht. Je kunt dit een beetje vergelijken met wegenbelasting in Nederland. Het is een vergoeding die je betaalt omdat je van de goed onderhouden wegen in Duitsland en Oostenrijk gebruik maakt.

In het geval van een autovakantie Oostenrijk tijdens sneeuwval. Uiteraard zijn goede winterbanden en een goede voorbereiding van groot belang. Houd ook de berichten over lawinegevaar in de gaten. Als je met je vrienden en auto naar Oostenrijk rijdt. Wissel elkaar om de paar uur als bestuurder af en gebruik de laatste navigatie. Probeer files te vermijden en rijd als het even kan in de avond en nacht. Houd elkaar wakker en drink als de Bob geen druppel alcohol. Alle skigebieden in Oostenrijk zijn via goede wegen bereikbaar. Een goede voorbereiding maakt je wintersport weekend of vakantie in Oostenrijk een stuk leuker.

sunweb lastminutes banner