Oostenrijk, wintersport land nummer één.

Waarom Oostenrijk wintersport land nummer één is

Wie een wintersportvakantie binnen Europa wil plannen, heeft de keuze uit bekende ski landen als Zwitserland, Italië, Frankrijk, Noorwegen en Duitsland. Toch kiest bijna de helft van alle wintersport liefhebbers voor wintersport Oostenrijk. Waarom is dat en waarom zou ook jij een wintersport vakantie Tirol, Salzburgerland, Karinthië of kunnen overwegen?

tui wintersport banner

Sneeuwzekerheid in aantal wintersport gebieden in Oostenrijk

Wie een sneeuwzekere wintersport vakantie wil boeken, zit in bepaalde wintersport gebieden van Oostenrijk goed. Met name op de hoger gelegen pistes in Salzburgerland is er in de winterperiode bijna altijd een sneeuwgarantie. Maar ook de hoger gelegen gebieden in Tirol en Voralberg bieden een vrij grote sneeuwzekerheid. Bekende wintersportgebieden met veel sneeuwval zijn Montafon, Zillertal, Ischgl, Sölden en St Anton Am Arlberg. Dit zijn tevens perfecte skigebieden voor wintersporters met ski-ervaring.

Wintersport vakantieparken van Landal in Oostenrijk.

Iedereen kent wel de luxe vakantieparken met zwembad en speeltuin van Landal GreenParks in Nederland. Veel minder bekend is dat Landal onder de naam Landal Ski Life ook fantastische wintersport vakantieparken in Oostenrijk heeft. Ideaal voor een skivakantie Oostenrijk met het hele gezin. Zelfs voor een skivakantie met hond want op een aantal van deze wintersport parken in Oostenrijk zijn honden toegestaan. Je vindt de Landal parken Oostenrijk onder andere in Brandnertal en Montafon.

Villa for You wintersport banner

Wintersport Oostenrijk, voor ieder wat wils

Of je nu een gevorderde skiër bent of voor de eerste keer de lange latten onderbindt, iedereen is welkom is Oostenrijk. Daarnaast vind je in dit fijne vakantieland ook langlaufmogelijkheden en kan je er ook heerlijke snowboarden. Ben je een natuurmens?? Je kunt ook een wintersport chalet Oostenrijk boeken met een gletsjer in de omgeving. Een skivakantie Oostenrijk in de natuur, verwonder je over de pracht van een gletsjer.

Oostenrijk, ook wintersport land nr 1 voor groepen

Met je vrienden of collega’s een wintersport weekend boeken?? Oostenrijk heeft uitstekende faciliteiten voor vrienden groepen. Je kunt een groepsaccommodatie aan de piste huren maar een verblijf in een hotel is ook goed mogelijk. Oostenrijk, ook voor vriendenweekend wintersport land nummer één. Lees hier voor méér informatie.

sunweb lastminutes banner